#loppistajm

 

    

STOCKHOLMSMARKNADERS FYNDSKOLA

Bra och smarta knep inför loppisrundan

Fördelarna med att handla på loppis är nästan oändliga. På loppis har man chans att hitta fantastiska, unika prylar med historia och själ. Det är miljövänligt och plånboksvänligt och man får en upplevelse på köpet!

Kontanter och växelpengar: Ta med dig ordentligt med kontanter - plöstligt står du framför ditt livs fynd! 500-kronorssedlar är svåra på loppis, så ta hellre ut 400 kr + 100 kr (i två omgångar) än 500 kr i bankomaten.

Swish: Idag tar väldigt många loppissäljare Swish. Bra komplement till kontanter - särskilt när du oförberedd trillar över en pryl som du för allt i världen bara MÅSTE ha!

Dramaten: Dina fynd ska med hem också... En tom plastpåse tar inte stor plats i jackfickan. Den gamla trotjänaren Dramaten-rullväskan är inte alls tokig på en loppis.

Skor: Du lär gå längre än du inser på loppisarna. Så se till att ha sköna skor!

Måttband: Överkurs? Nja, om du letar efter något särskilt som ska få rum någon viss stans, skriv upp måtten på en kom-ihåg-lapp och ta kanske rent av med måttband - eller färgprov om det är nyanser i stället för centimeter du jagar.

Nyfikenhet: Nöj dig inte bara med det som står längst fram på säljborden. Titta i de lite undanskymda lådorna under borden, fråga säljarna om prylar du kanske inte ens förstår vad det är. Där kan du hitta dina egna fynd.

Se potentialen - hurra för re:design: En stol kan enkelt målas om, ett silverföremål putsas. Re:make och re:design är superkul för alla pysslare och (halv)händiga! Inte allt guld glimmar, det får varje rutinerad fyndjägare lära sig.

Proveniens: Det tjusiga ordet som betyder en viss pryls bakgrund. Köper du direkt av den som tidigare ägt föremålet har du världens chans att få veta mer om dess historia. Ta chansen - loppishistoriorna är ofta riktiga pärlor!

Motsols också! Tro't om du vill, men loppisskrocken säger att du kommer att upptäcka nya prylar om du vänder om och går ett andra varv åt andra hållet. Kanske finns det någon fysikalisk förklaring om vinklar och optik att falla tillbaka på - loppisbossen nöjer sig med ett enkelt: Det funkar!

Mat: För att orka det där viktiga sista varvet på loppisen, ta en matbit! Om du skulle bli hungrig finns ofta varmkorv att köpa på loppisområdet. Om inte finns annan mat att köpa i närheten. Eller ta med en macka och en flaska vatten.

Loppisrunda: Varför nöja sig med ett loppisbesök? Gör som proffsen: lägg upp en heldag med loppissafari! Vi har många olika loppisar - hitta de som passar dig bäst - här!

Prutning: En konst, naturligtvis, att göra med finess, utan att köra över motparten. Känn av när det kan vara läge: En prutförhandling kan vara riktigt skoj för alla inblandade. Glöm sedan inte att det faktiskt inte är något fel med att betala vad säljaren vill ha för sin vara, heller. Loppis är ju rätt billigt ändå, har vi hört!

Sist, men inte minst: Se till att ha riktigt skoj under dagen – en glad prick är också den allra bästa prutaren!

FLER FRÅGOR? KOLLA MED LOPPISBOSSEN!

Vi har samlat de vanligaste loppisfrågorna - och loppisbossens superrutinerade svar - på sidan som du når här!

Stockholmsmarknader - det trygga valet när du ska på loppis!

Vi har arrangerat loppisar i över 10 år. Hos oss vet du vad du får: Du vet vem arrangören är, att du kommer till en riktig loppis, alltid mycket folk, alltid välorganiserat. Läs mer HÄR!

KUL MED LOPPIS? VÅRT NYHETSBREV ÄR HELT GRATIS!

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, så får du mail när vi har nya loppisar på gång:

Anmäl din epostadress här: 

 

FÖLJ OSS GÄRNA PÅ INSTAGRAM    
link link link link link link link link www.solvallaloppis.se/tidernas/ www.stockholmsmarknader.se/utmarkelser https://www.stockholmsmassan.se/press/pressmeddelanden/2015/2/premiar-for-galacocktail-och-prisutdelning-med-the-collectors-awards-pa-antikmassan  https://mitti.se/nyheter/forsamling-och-loppis-far-dela-pa-miljopris/