#loppistajm

 

    



TIPS FÖR DIG SOM ÄR FYNDSUGEN HITTAR DU HÄR!



 

STOCKHOLMSMARKNADERS LOPPISSKOLA

Bra tips och smarta knep för loppisdebutanten

LEKTION 1: FÖRE LOPPISDAGEN

Sälja eller spara? Vilken skön känsla det är att rensa ut dammsamlarna, prylar man inte längre använder (eller kanske aldrig använt)! Sälj dem på loppis, så gör du både miljön och plånboken en tjänst. Föregå med gott exempel: Rensa ditt eget innan du pikar familjemedlemmarnas pryttlar :) Spara föremålen du håller kära, eller som du använder då och då. Är du det minsta tveksam - behåll!

Prylarna du ABSOLUT INTE ska slänga, utan sälja - klicka HÄR!


Växelkassa: Ladda upp med gott om växelpengar, mynt och sedlar, så missar du ingen kund bara för att du inte har växel. Glöm inte 100-lappar, så slipper du ge bort all småväxel när du ska växla en 500-lapp.
Bär gärna växelkassan på dig - vi slår ett slag för den klassiska midjeväskan - eller en handväska, så att du har uppsikt över dina slantar.

Swish: Swish är ett bra komplement till kontanter, som också innebär mindre kontanter att hålla reda på. Förbered gärna en skylt med ditt swishnummer - och kanske rent av en qr-kod?

Påsar och tidningspapper: Något att bära och slå in ömtåliga pryttlar i är uppskattat av köparna. Tidningspapper är oslagbart att slå in ömtåligheter med.

Priser: Tänk igenom ungefär vad du vill ha för dina prylar innan loppisdagen. Prismärk om du vill, eller få bud direkt på plats. Tänk på att många tycker om att pruta på loppis...

Lasta bilen: Tvärt emot magkänslan är det faktiskt smart att lägga bordet på toppen, om du tänkt ta med det. Då slipper du lassa ut alla prylar på marken först, för att komma åt det på loppisen.

Välja loppis: Förbokad eller obokad? Med eller utan bil? Sommar eller vinter? Mitt i City eller nära dig? Vårt allra bästa råd är att du väljer en loppis av en väletablerad och seriös loppisarrangör, som kan sin sak. Då vet du att du kommer till en riktig loppis med goda försäljningsmöjligheter. Det är ju för att få grejorna sålda du åker på loppis.
Stockholmsmarknaders loppisar, som du hittar här på loppistajm, är alltid ett tryggt val. Vi har över 10 års erfarenhet och är flerfaldigt prisbelönta för våra loppisarrangemang - hitta det som passar dig bäst - här!

LEKTION 2: UNDER LOPPISDAGEN

Bord & klädställning: Försäljningen brukar öka för den som presenterar sina prylar bra, t ex genom att lägga dem på ett bord eller hänga upp kläder på en klädställning. På vissa loppisar, främst våra Drive-in-Loppisar, kan du hyra bord, stol och klädställning till din plats. Kolla på respektive loppis hemsida vad som gäller just där.
Det går också fint att ta med eget bord (på vissa s k bordsloppisar finns redan bord på platsen när du kommer). Kanske har du ett hopfällbart trädgårdsbord, eller varför inte ta med strykbrädan? Annars går det lika bra att ha prylarna direkt i bakluckan, på en filt på marken, i kartonger etc.

Stol: Något att sitta i, kanske en hopfällbar solstol eller en liten pall, kan vara skönt att ha under loppisdagen. Ibland har vi stolar till uthyrning, främst på våra Drive-in-Loppisar. Kolla respektive loppis hemsida vad som gäller.

Batteri: Åker du på bakluckeloppis - tänk på att inte ha bilradion eller lampor på i bilen så pass mycket att bilbatteriet tar slut. Om detta skulle hända, så har vi startkablar att låna ut

Mat: Om du skulle bli hungrig finns ofta varmkorv att köpa på loppisområdet. I de fall korvkiosk inte finns på loppisen finns alltid mat att köpa på andra håll i närheten.

Kompisplatser: Är ni flera kompisar som vill stå bredvid varandra? Det går oftast fint. Se bara till att anlända samtidigt till loppisen, eller vänta in varandra innan ni åker in på loppisområdet.

Uppackning: När du fått din plats är det bara att börja plocka upp dina prylar i ditt eget tempo. Våra loppisar är mycket välbesökta och därför är det nästan alltid högtryck på försäljningen redan från start. Somliga loppisentusiaster är ivriga att fynda och vill gärna kika på dina grejor redan när du packar upp (och de första kunderna är oftast de som prutar hårdast) - avgör själv när du vill börja sälja. Bra tips är t ex att ställa ut ev bord/klädställning först, för att sedan hålla packa upp lite i taget. Låt köparna vänta utanför bordet, så har du mer kontroll över din försäljning. Se klippet nedan hur rutinerade Team Loppis-medlemmar gör när de säljer på Loppis:

Töm alla fickor! Hur trist är det inte att komma på att man inte tömt fickorna på kläderna man nyss sålde? Eller väskan, som du trodde var till salu, men sambon tänkt spara och där bilnycklarna låg...

LEKTION 3: SÄLJKNEP

Du behöver inte vara någon mästersäljare eller snackepelle för att lyckas med din försäljning på loppis (men om du råkar vara det ska du självklart dra nytta av det!). Med ganska enkla medel kan du öka dina säljchanser avsevärt.

Presentation: Tänk som butiker gör när de ska locka kunder. Snyggt och aptitligt, som passar ditt utbud. Kanske ska du hålla ett prydligt, enhetligt tema - eller göra något lite tokroligt humoristiskt? Har du något iögonfallande, gärna lite större, föremål som kan bli en snackis? Ta med det även om du kanske inte tänkt sälja det - det lockar till sig köparnas uppmärksamhet!

Göm dig inte! Se till att synas och vara lätt att få kontakt med för dina potentiella kunder. Sitter du i framsätet och löser sudoku kommer du att sälja klart sämre.

Svara på frågorna du inte fått! Står någon och tittar på en viss pryl? Berätta något om den redan innan du fått frågan. Säkert undrar köparen vad den kostar, eller kanske var den kommer ifrån eller rent av vad det är för något. När du får kontakt med en köpare är det mycket större chans att den faktiskt köper något.

Happy hour: Har du kvar grejor mot slutet av dagen, som du inte vill ha? Kör en rea. Eller en supermeganovarea!

Sist, men inte minst: Se till att ha riktigt skoj under dagen – en glad prick är också den allra bästa säljaren!

FLER FRÅGOR?

Vi har samlat vanliga loppisfrågor på sidan som du når här!

KOLLA PÅ INSLÄPPET!

När TV 4-morgon var på besök på Täbyloppis filmade de delar av insläppet. Klippet hittar du genom att klicka här!

SÄLJER DU ANNAT ÄN LOPPISPRYLAR?

Anmäl dig gärna till vår inbjudningslista till specialmarknader - klicka här!



DIGGAR DU LOPPIS?

Få första tjing på våra loppisnyheter med Stockholmsmarknaders nyhetsbrev - helt gratis! Anmäl dig här nedan!

 

 

Följ oss gärna på Instagram - klicka här!   




link link link link link link link link www.solvallaloppis.se/tidernas/ www.stockholmsmarknader.se/utmarkelser https://www.stockholmsmassan.se/press/pressmeddelanden/2015/2/premiar-for-galacocktail-och-prisutdelning-med-the-collectors-awards-pa-antikmassan  https://mitti.se/nyheter/forsamling-och-loppis-far-dela-pa-miljopris/