#loppistajm

 

TAJM ATT SÄLJA PÅ LOPPIS?

DET ÄR ENKELT, SKOJ OCH SJYSST FÖR BÅDE MILJÖ & PLÅNBOK!

Aktuella loppisar hittar du genom att KLICKA HÄR!


 
 


 
Är du ny på det här med loppis? Då har du kommit helt rätt! Här har vi samlat bra tips inför din loppisdag. På plats på loppisen hjälper våra medarbetare i Team Loppis dig gärna med allt de kan.

VÄXELKASSA: Ladda upp med gott om växelpengar, mynt och sedlar, så missar du ingen kund bara för att du inte har växel. Swish är ett jättebra komplement (förbered gärna en lapp med ditt Swishnummer)! Bär växelkassan på dig, t ex i en midjeväska eller handväska, så att du har uppsikt över dina slantar.

PÅSAR OCH TIDNINGSPAPPER: Något att bära och slå in ömtåliga pryttlar i är uppskattat av köparna.

BORD, STOL OCH KLÄDSTÄLLNING: På många av våra loppisar kan du hyra det på plats på loppisen (läs informationen om respektive loppis). Du kan självklart också ta med dig eget bord, tänk enkelt hopfällbart trädgårdsbord - eller varför inte strykbrädan?

TA MED ETT LOCKBETE: Folk drar folk. Som säljare vill man alltid ha kunder vid sitt bord. Det lockar till sig ytterligare spekulanter. Så se till att fånga förbipasserande kunders uppmärksamhet. Ofta funkar det fint att bara säga ett trevligt "Hej" till de som passerar. Testa gärna att ta med ett lockbete - en grej som är iögonfallande och gärna lite större. Den behöver du inte sälja, utan ha den med för att fånga in kunderna.

TÄNK SKYLTFÖNSTER: Gör gärna din försäljningsplats snygg och inbjudande. Tänk på hur butiker brukar göra för att visa upp sina produkter. En enkel duk på bordet gör stor skillnad.

PRISER OCH PRUTNING: Tänk igenom ungefär vad du vill ha för dina prylar innan loppisdagen. Är du osäker på prisläget kan du slå en kik på de andra säljarnas bord. Prismärk om du vill, eller få bud direkt på plats. Många gillar att pruta på loppis, så ett tips är att sätta priser med prutmån, eller kör "prutat & klart".

OM PLATSHÄNVISNINGEN: Våra medarbetare hänvisar er in på säljplatser vartefter ni anländer till loppisen, helt enkelt. Av logistikmässiga skäl kan du inte "paxa" eller vänta in någon särskild försäljningsplats.

MULEN MORGON ÄR INTE DUMT! En lite mulen morgon är ofta rätt bra att sälja på. Då väljer en del säljare att inte dyka upp - och vips har du mindre konkurrens om kunderna under loppisdagen! Och skulle det komma någon liten skur kan en presenning eller plastsäck vara bra att lägga över prylarna tills solen tittar fram igen.

CORONASÄKERHET: Ni säljare ansvarar för att det inte uppstår trängsel vid er plats. Ett tips är att ta med en presenning eller stor filt, för att lägga över sina bord om man skulle behöva stänga sin försäljning tillfälligt p g a trängsel.

UPPACKNING OCH IVRIGA FYNDARE: När du fått din plats är det bara att börja plocka upp dina prylar i ditt eget tempo. Det kommer att finnas fyndare på området innan officiell öppettid, då området inte är inhägnat. Somliga tidiga fyndare kommer att vara nyfikna på dina grejor redan när du packar upp - du bestämmer alltid själv när du vill börja sälja! Säg ifrån om någon börjar titta bland dina prylar innan du är redo.

VÅRA BÄSTA TIPS FÖR UPPACKNING OCH SÄLJSTART

1. Ställ först fram bord, klädställning etc, innan du börjar packa upp dina prylar. Ställ förslagsvis bord så att de bildar en ”försäljningsdisk”, så att du får kunder framför dina bort och inte överallt.

2. Plocka fram lite i taget av dina prylar! Då får du bäst koll över din försäljning redan från start. Packa t ex upp en kartong i taget och se att du har kontroll över den försäljningen innan du tar fram nästa kartong.

3. Loppisen är mycket välbesökt och det kan i vissa fall uppstå ”fyndhets” (tänk mellandagsrea) i början på dagen när många fyndare vill köpa samtidigt av dig. Ett tips är att ta med sig en presenning eller stor filt, att lägga över sina bord om man skulle vilja stänga sin försäljning tillfälligt.

4. Om du är helt nybörjare på loppis kan det vara bra att sälja tillsammans med någon första gången. Då kan ni dela upp sysslorna i början på loppisdagen – t ex att en packar upp och en har hand om försäljningen.

BÄSTA TIPSET: SE TILL ATT HA SKOJ UNDER DAGEN!
En glad prick är den allra bästa säljaren :)

 

 

DIGGAR DU LOPPIS?

Få första tjing på våra loppisnyheter med Stockholmsmarknaders nyhetsbrev - helt gratis! Anmäl dig här nedan!

 

Följ oss gärna på Instagram - klicka här!   
link link link link link link www.solvallaloppis.se/tidernas/ www.stockholmsmarknader.se/utmarkelser https://www.stockholmsmassan.se/press/pressmeddelanden/2015/2/premiar-for-galacocktail-och-prisutdelning-med-the-collectors-awards-pa-antikmassan  https://mitti.se/nyheter/forsamling-och-loppis-far-dela-pa-miljopris/