#loppistajm

 

FRÅGA LOPPISBOSSEN

 


FÖR PRAKTISKA TIPS FÖR LOPPISSÄLJARE, KLICKA HÄR!

 

JAG HAR BOKAT PLATS TILL EN LOPPIS, MEN HITTAR INTE MIN BILJETT. VAD GÖR JAG?
Börja med att söka i din mailkorg efter mail från Tickster (biljettföretaget). När du bokar plats går det automatiskt ut ett mail till den epostadress du uppgav vid bokningen, med biljetter bifogade som pdf-fil. Om du inte hittar något mail - ring direkt till Tickster, så hjälper de dig. Telefon: 0771-477070.

JAG HAR FÖRBOKAT EN LOPPISPLATS, MEN FÅTT FÖRHINDER. HUR GÖR JAG?
Loppisplatser är inte av- eller ombokningsbara, men du kan överlåta din plats till någon annan. Vi har skapat en köp&säljsida för loppisplatser på Facebook just för dig. Du hittar den på: www.facebook.com/bytaplatser Det går så klart också fint att överlåta platsen till en bekant e dyl.
När du överlåtit din plats, se till att:
- den som övertar din plats får din biljett,
- hen får information om regler och villkor för loppisen
- hen meddelar i incheckningen på loppisen att hen övertagit din plats, så att hen får registreras i ditt ställe.

FULLBOKAD LOPPIS - NÅGON CHANS ATT JAG FÅR EN PLATS?
Vi har skapat en köp&säljsida för loppisplatser på Facebook just för dig. Du hittar den på: www.facebook.com/bytaplatser
När du övertagit en plats, se till att:
- du får biljetten till loppisen,
- du får information om regler och villkor för loppisen
- du meddelar i incheckningen på loppisen att du övertagit hens plats, så att du registreras i hens ställe.

MÅSTE JAG FÖRBOKA PLATS TILL LOPPISEN?
På våra s k Drive-in-Loppisar har vi ingen förbokning. På de flesta andra av våra loppisar förbokar du plats. Information om bokningen hittar du på respektive loppis hemsida.

HUR SKA JAG VÄLJA LOPPIS?
Du kanske vill välja en loppis som finns nära dig, eller en som passar i tid. Kanske är det viktigt att du kan ta bilen ända in på loppisplatsen, eller att det finns bord på plats på loppisen. Oavsett vilket: Vårt allra bästa råd är att du väljer en loppis av en väletablerad och seriös loppisarrangör, som kan sin sak. Då vet du att du kommer till en riktig loppis med goda försäljningsmöjligheter. Det är ju för att få grejorna sålda du åker på loppis. Stockholmsmarknaders loppisar, som du hittar här på loppistajm, är alltid ett tryggt val. Vi har över 10 års erfarenhet och är flerfaldigt prisbelönta för våra loppisarrangemang.

VAD KOSTAR DET?
Platspriset för en säljplats varierar lite grand mellan våra olika loppisar, och brukar ligga mellan 100 och 300 kr. Läs mer på respektive loppis hemsida. Det är i stort sett alltid fri entré för fyndsugna på våra loppisar.

FÅR JAG HA BORD PÅ MIN PLATS?
Självklart! På alla våra loppisar finns plats för att ställa upp bord på säljplatserna.
Enkla trädgårdsbord brukar fungera utmärkt. Fiffigt är ockå att ta något så enkelt som strykbrädan eller en hopfällbar tvättställning. På många av våra loppisar kan du också hyra bord på plats på loppisarna.

KAN JAG HYRA BORD OCH KLÄDSTÄLLNING PÅ LOPPISEN?
På många av våra loppisar, främst Drive-in-Loppisarna, kan du hyra bord, stol, klädställning och galgar etc för en billig penning. På somliga s k bordsloppisar kan ett bord t o m ingå i platsen. Kolla för säkerhets skull vad som gäller på just den loppis du tänkt åka på!

RYMS EN KLÄDSTÄLLNING PÅ MIN PLATS?
Det går fint att ta med en klädställning (med kortsidan ut och delvis innanför bordet) på alla våra loppisar - om inget annat anges i loppisens bokningsvillkor/regler!

HUR GÅR DET TILL NÄR JAG KOMMER TILL LOPPISEN?
På alla våra loppisar möts du upp av personal, som visar var du ska ta vägen och hjälper dig hela vägen fram till din säljplats för dagen. Här kan du se hur det kan gå till vid insläppet på en Drive-in-Loppis: Klicka här!

NÄR SKA MAN ANLÄNDA TILL LOPPISEN, SOM SÄLJARE?
Beror på hur morgonpigg du är! Dyk gärna upp någon timme innan loppisen öppnar, för att du ska hinna få din plats och komma i ordning. På våra förbokade loppisar finns en senaste tidpunkt för att anlända och checka in. Missa inte den!

VAD FÅR MAN SÄLJA PÅ LOPPISEN?
Gamla prylar, så klart! Reglerna varierar lite mellan olika loppisar, så kolla på respektive loppis hemsida.
Vill du sälja nya prylar går det t ex bra på våra Drive-in-Loppisar. Du köper då en av våra s k specialplatser för nya prylar. OBS! På t ex våra loppisar i köpcentrum är det INTE tillåtet att sälja nya prylar. Kolla på respektive loppis säljinformation.
- Mat och dryck för direktförtäring får INTE säljas på någon loppis. Hembakat, egenodlat etc får säljas på vissa loppisar – kolla på resp loppis hemsida vad som gäller.
- Olagliga saker får du naturligtvis INTE sälja på loppis heller! Vi säger också nej till sådant som kan väcka anstöt - våra loppisar är familjevänliga arrangemang.
- Du får inte heller sälja vapen, t ex knivar, svärd (gäller även prydnader), luftgevär etc.
- Inte heller levande djur får säljas.
- Det är inte heller tillåtet att bedriva uthyrning eller lotterier, eller marknadsföra till Stockholmsmarknader konkurrerande verksamheter.
- Vi tillåter inte heller några politiska eller religiösa budskap.

FÅR FÖRETAG VARA MED OCH SÄLJA?
På våra s k Drive-in-Loppisar är företag mycket välkomna på s k företagsplats – säg till i kassan att ni hör till denna kategori! Generellt gäller dock att på loppisar i samband med köpcentrum är det inte tillåtet för företag att delta - de hänvisas i stället upp till köpcentrumets eventytor. Kolla på respektive loppis säljinformation.
OBS! Mat och dryck för direktförtäring får dock aldrig serveras.

Säljer du annat än loppisprylar? Anmäl dig gärna till vårt register över specialförsäljare här!

HAR NI ÖPPET I ALLA VÄDER?
Absolut! Loppisarna är öppna oavsett väder.
Med något så enkelt som en plastsäck att täcka sitt bord med under en eventuell regnskur har du som säljare rustat sig väl.
På de allra flesta av våra loppisar går det fint att ställa upp ett vanligt partytält från stormarknaden. De är ofta 3x3 meter och om du skjuter det en bit över bilen går det utmärkt att få plats med på våra Drive-in-Loppisar. Skönt både i regn och sol.

FÅR JAG STÅ BREDVID MIN KOMPIS?
Självklart! Loppis är extra kul med en god vän vid sin sida! Hur många ni än är, kom i samlad tropp in på loppisområdet, så blir det enklast kirrat. Det går fint att vänta in varandra strax utanför loppisområdet, om ni kommer från olika håll och kanter.

FÅR MAN TA MED HUNDEN TILL LOPPISEN?
Klart vovven, katten, papegojan får följa med - om loppisen är utomhus! Våra loppisar är djur- och familjevänliga.
Om det är varmt ute - tänk på att inte lämna djuret i din bil, som snabbt blir kokhet, även om du bara tänkt ta en kort loppisrunda. Ta med dig djuret in på loppisområdet i stället.

HUR ÄR DET MED TILLGÄNGLIGHETEN?
Vi vill att alla ska kunna komma på våra loppisar, oavsett funktionsvariationer. Våra loppisar arrangeras på olika underlag, åkrar, grusplaner etc. Om du har frågor om funderingar om tillgänglighet på någon viss loppis får du jättegärna kontakta oss på info@stockholmsmarknader.se

FINNS DET TOA PÅ LOPPISEN?
Det finns nästan alltid tillgång till toaletter/bajamajor i närheten av loppisarna. Om det är viktigt för dig att veta hur långt det är till toaletterna, kontakta oss på info@stockholmsmarknader.se

VARFRÖR MÅSTE JAG LÄMNA PERSONNUMMER?
Vi som loppisarrangörer är skyldiga enligt lag att samla in namn, adress, telefonnummer och fullständigt personnummer för alla loppissäljare. Det är därför du måste lämna de uppgifterna till oss. Vill du läsa mer om detta? Klicka här!

VAD SKA JAG TÄNKA PÅ, RENT PRAKTISKT?
Växelpengar, plastpåsar och sköna skor - vi har samlat våra bästa tips inför din loppisdebut här!

OM JAG VILL SAMÅKA TILL LOPPISARNA?
Att åka flera i varje bil är bra både för miljö och plånbok. Använd gärna vår Facebooksida för samåkning till våra loppisar: HÄR!


HITTAR DU INTE SVAR PÅ DIN FRÅGA? MAILA OSS GÄRNA: info@stockholmsmarknader.se

 

    

DIGGAR DU LOPPIS?

Få första tjing på våra loppisnyheter med Stockholmsmarknaders nyhetsbrev - helt gratis! Anmäl dig här nedan!

Följ oss gärna på Instagram HÄR!   
link link link link link link link link www.solvallaloppis.se/tidernas/ www.stockholmsmarknader.se/utmarkelser https://www.stockholmsmassan.se/press/pressmeddelanden/2015/2/premiar-for-galacocktail-och-prisutdelning-med-the-collectors-awards-pa-antikmassan  https://mitti.se/nyheter/forsamling-och-loppis-far-dela-pa-miljopris/