#loppistajm

 

Vi på Stockholmsmarknader börjar vid det här laget, efter 10 år som loppisarrangörer, bli riktiga proffs på det här med loppisar - och vi delar gärna med oss våra bästa tips, idéer och information för dig som ska sälja på loppis för första gången.


Växelkassa: Ladda upp med gott om växelpengar, mynt och sedlar, så missar du ingen kund bara för att du inte har växel. Glöm inte 100-lappar, så slipper du ge bort all småväxel när du ska växla en 500-lapp.
Bär gärna växelkassan på dig - vi slår ett slag för den klassiska midjeväskan - eller en handväska, så att du har uppsikt över dina slantar.

Kortbetalning: Lite överkurs! I dag finns teknik som gör att du som privatperson kan ta emot kortbetalningar och betalningar via mobilen, t ex Swisch och iZettle. Men detta är absolut inte nödvändigt, på loppis är cash fortfarande king.

Priser: Tänk igenom ungefär vad du vill ha för dina prylar innan loppisdagen. Prismärk om du vill, eller få bud direkt på plats. Tänk på att många tycker om att pruta på loppis...

Sälja eller spara? Vilken skön känsla det är att rensa ut dammsamlarna, prylar man inte längre använder (eller kanske aldrig använt)! Sälj dem på loppis, så gör du både miljön och plånboken en tjänst. Du får dessutom mer svängrum därhemma och plats för nya skojiga prylar. Men spara föremålen du håller kära, eller som du använder då och då. Är du det minsta tveksam - behåll!

Påsar och tidningspapper: Något att bära och slå in ömtåliga pryttlar i är uppskattat av köparna.

Bord: Kanske vill du ha prylarna på ett bord? På vissa loppisar, främst våra Drive-in-Loppisar, har vi uthyrning av bord, stolar och klädställning. Kolla på respektive loppis hemsida vad som gäller just där.
Det går alltid fint att ta med eget bord. Kanske har du ett hopfällbart trädgårdsbord, eller varför inte ta med strykbrädan? Annars går det lika bra att ha prylarna direkt i bakluckan, på en filt på marken, i kartonger etc.

Stol: Något att sitta i, kanske en hopfällbar solstol eller en liten pall, kan vara skönt att ha under loppisdagen. Ibland har vi stolar till uthyrning, främst på våra Drive-in-Loppisar. Kolla respektive loppis hemsida vad som gäller.

Batteri: Åker du på bakluckeloppis - tänk på att inte ha bilradion eller lampor på i bilen så pass mycket att bilbatteriet tar slut. Om detta skulle hända, så har vi startkablar att låna ut. Och vill du lyssna på musik kan du ju ta med en batteridriven radio.

Mat: Om du skulle bli hungrig finns ofta varmkorv att köpa på loppisområdet. I de fall korvkiosk inte finns på loppisen finns alltid mat att köpa på andra håll i närheten.

Kompisplatser: Är ni flera kompisar som vill stå bredvid varandra? Det går oftast fint. Se bara till att anlända samtidigt till loppisen, eller vänta in varandra innan ni åker in på loppisområdet.

Välja loppis: Förbokad eller obokad? Med eller utan bil? Sommar eller vinter? Mitt i City eller nära dig? Vårt allra bästa råd är att du väljer en loppis av en väletablerad och seriös loppisarrangör, som kan sin sak. Då vet du att du kommer till en riktig loppis med goda försäljningsmöjligheter. Det är ju för att få grejorna sålda du åker på loppis.
Stockholmsmarknaders loppisar, som du hittar här på loppistajm, är alltid ett tryggt val. Vi har 10 års erfarenhet och är flerfaldigt prisbelönta för våra loppisarrangemang - hitta det som passar dig bäst - här!

Sist, men inte minst: Se till att ha riktigt skoj under dagen – en glad prick är också den allra bästa säljaren!

Fler frågor? Vi har samlat vanliga loppisfrågor på sidan som du når här!

Kolla på insläppet! När TV 4-morgon var på besök på Täbyloppis filmade de delar av insläppet. Klippet hittar du genom att klicka här!

Stockholmsmarknader - det trygga valet när du ska sälja på loppis!

Stockholmsmarknader arrangerar loppisar i hela Stockholmsområdet, så du kan alltid hitta en loppis nära dig. Vill du se vilka loppisar vi har på gång? Klicka här!

Vi har arrangerat loppisar i tio år. Hos oss vet du vad du får: Du vet vem arrangören är, att du kommer till en riktig loppis, att du tas väl omhand, alltid välbesökt, alltid välorganiserat. Ett tryggt val när du ska sälja på loppis, helt enkelt. Klicka här för att läsa mer om Stockholmsmarknader AB!

På alla våra s k Drive-in-Loppisar behöver du inte ens boka plats – det är bara att dyka upp den dag som passar! På några loppisar, där vi har lite mer begränsat utrymme, har vi förbokning och då bokar du plats via bokningssidorna, som du når via respektive loppis hemsida.

Säljer du annat än loppisprylar?
Anmäl dig gärna till vår inbjudningslista till specialmarknader - klicka här!

Välgörenhet
Stockholmsmarknader stödjer verksamheter för hemlösa katter och hundar i Stockholms län! Arbetar du på ett katt- eller hundhem - hör av dig till oss! Maila oss på info@stockholmsmarknader.sePrenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, så får du mail när vi har nya loppisar på gång:

Anmäl din epostadress här: 
www.solvallaloppis.se/tidernas/ www.stockholmsmarknader.se/utmarkelser http://www.stockholmsmassan.se/press/pressmeddelanden/2015/2/premiar-for-galacocktail-och-prisutdelning-med-the-collectors-awards-pa-antikmassan  https://mitti.se/nyheter/forsamling-och-loppis-far-dela-pa-miljopris/